Kung Fu

Kung Fu uit het Chinees is vrij vertaald hoge vaardigheid, grote concentratie of toewijding. De traditionele Chinese krijgskunsten richten zich voornamelijk op zelfverdediging, gewapend of ongewapend. En Kung Fu is ook meditatie, waarin je je geest traint naar een hoger niveau. Het doel is het ontwikkelen van een gezond lichaam en een gezonde geest en die met elkaar in evenwicht brengen.

Om Kung Fu te trainen is geen aanleg of talent nodig. Belangrijk zijn discipline, wilskracht en geduld. Kung Fu gaat namelijk over het trainen van lichaam en geest. Het doel is het in balans brengen van deze twee. Daarnaast is het belangrijk dat de beoefenaar de tijd neemt om de technieken en bewegingen te begrijpen. Kung Fu kan heel erg snel en krachtig zijn, maar tegelijkertijd ook langzaam en zacht. Door het lichaam te trainen kan een enorme fysieke kracht ontwikkeld worden, maar zonder de lenigheid om die kracht te ondersteunen kan het lichaam daar geen optimaal gebruik van maken.

Kortom: een goede balans tussen verschillende vaardigheden is van essentieel belang voor het beoefenen van deze vechtkunst.

Deze les is op de volgende tijden:

Dag Van Tot Opmerkingen Details
Donderdag 17:00 18:00 Aerobicszaal